Dutch Wyverns
/

Dungeons&Dragons voor beginners!

 

Wat is Dungeons&Dragons? En wat is een one-shot?

Graag leggen we je uit wat Dungeons&Dragons (vervolgend afgekort tot D&D) inhoud, en wat we bedoelen met 'one-shots'.
Daarna volgt informatie over ons aanbod.

Dungeons&Dragons
D&D is kortgezegd een rollenspel. Je gaat met een aantal spelers en een 'Dungeon Master' een avontuur aan.
De spelers verzinnen een eigen karakter met een ras en een klasse. Dit bepaalt een deel van hun speelstijl, communicatie en aanvallen.
De Dungeon Master begeleidt het avontuur, hij of zij speelt tevens voor bijvoorbeeld de monsters, verkopers en andere karakters die de spelers tijdens het avontuur tegen komen. De Dungeon Master beschrijft de scènes en begeleidt de hoofdlijn van het avontuur, waarbij de spelers de grootste invulling hebben door hun acties.
D&D is een kansspel. We rollen met dobbelstenen om te kijken of aanvallen raken, leugens geloofd worden en een berg op klimmen lukt. Dit zorgt uiteraard voor hele sterke aanvallen, of absolute hilarische missers.

Kort voorbeeld:
De Dungeon Master vertelt dat de spelers zich in een bos bevinden. De spelers zien veel groene bomen. De DM vraagt zijn spelers om te rollen om te kijken of ze iets in de omgeving zien. De eerste rolt 7, vrij laag, en ziet niets anders dan het bos. De tweede rolt 15, vrij goed, en de derde rolt 20, zeer goed. De tweede en de derde zien dat er bandieten verstopt zijn in de bosjes. De derde speler ziet zelfs dat ze bogen bij hebben. 

One-shot
Een one-shot is een kort avontuur van D&D. Normaal gesproken wordt D&D in campaign vorm gespeeld; een lang avontuur wat verspreid is over meerdere sessies van ongeveer drie uur. Een campaign kan soms wel jaren duren.
Een one-shot is een avontuur wat begint en zich afsluit binnen een aantal uur, vaak 3-6 uren. De basis van het spel zijn nog steeds hetzelfde, maar je krijgt bijvoorbeeld sneller nieuwe wapens of kleding, gaat sneller een level omhoog en leert de basis van het spel goed kennen.

Kortom: een one-shot is ideaal om te weten of D&D iets voor je is. Ook spelers die vaker D&D hebben gespeeld kunnen hun weg vinden in een one-shot. Voor hen is het leuk om nieuwe rassen en klassen te proberen om te kijken wat ze leuk vinden voor hun volgende campaign.

Ons aanbod
Op dit moment verzorgen wij one-shots. Je kunt je alleen inschrijven, of samen met een groep. Een one-shot start vanaf 2 a 3 spelers en kan bij ons tot maximaal 6.
Om het toegankelijk te houden voor nieuwe spelers zijn er verschillende opties.

  1. Je kunt samen met ons een karakter maken via het programma Roll20. Hier kun je een gratis account aanmaken en deelnemen aan de one-shot. Dit programma is ideaal voor nieuwkomers; het bouwt via een makkelijke manier je karakter op en het rolt de dobbelstenen voor jou. Zo hoef je niet na te denken over alle fijne kneepjes van het spel, maar kun je eerst de basis lekker proeven.
  2. Je kiest een karakter wat wij hebben gemaakt en uitgewerkt op gemakkelijke, toegankelijke en overzichtelijke sheets. Door het gebruik van de sheet zie je gelijk wat je kunt en kun je met deze mogelijkheid wél met dobbelstenen gooien. Deze mag je uiteraard van ons lenen.

Tijdens de sessie zullen we ook gebruik maken van een kaart op de tafel en een kleine tokens!

Kosten:

je meldt je aan met...

One shot van 3 uur

One shot van 6 uur

1 speler

€ 18

€ 30

2 spelers

€ 30

€ 50

3 spelers

€ 45

€ 80

4 spelers of meer

€ 65

€ 120


Waar betaal je voor?
Dungeon Masters stoppen tijd in het voorbereiden van hun sessies. 
Wij betalen de programma's die nodig zijn voor het spelen en maken gebruik van materialen om de sessie meer leven in te blazen. Ook de spullen die we gebruiken zoals miniaturen, mappen enzovoorts.

Taal?
Meestal wordt D&D in het Engels gespeeld. Het programma Roll20 en onze sheets zijn in het Engels. Daarom zal een standaard sessie in het Engels zijn. Spelen jullie liever in het Nederlands? Geen probleem. Geef dit aan als je je aanmeldt.
Houd er rekening mee dat sommige dingen niet vertaald worden.

Kom je een sessie spelen?

Kom je spelen? Dan zijn er twee opties:

  • Bij de DM thuis: De spelers komen naar Eindhoven en spelen de sessie bij ons huisadres. Wil je een karakter via Roll20 maken, dan neem je je laptop/tablet mee. Kies je een karakter van ons? Dan hoef je niets mee te nemen.
    Wij zorgen voor frisdranken en snacks.
  • Bij jullie thuis: We komen natuurlijk ook graag bij je thuis. Ik neem dan mijn laptop mee en mijn materialen. Jullie zorgen voor een wificode en vergoeden de reiskosten.
    Reiskosten binnen de eerste 15km zijn gratis.

Leeftijd?
Om D&D te spelen moet je 13 jaar of ouder zijn.

Aanmelden
Enthousiast? Meld je dan aan voor een one-shot!
Stuur een mail naar dutchwyverns@gmail.com met de volgende informatie:
- Hoeveel spelers
- Of jullie zelf een karakter maken, of er een kiezen
- Welke taal
- Waar je wilt spelen
- 3 of 6 uur

Wij nemen dan contact met je op over hoe je je karakter kan maken en gaan kijken naar een geschikte datum voor jou of jullie groep.
Meld je je alleen aan, dan zoeken we spelers die met jou samen gaan spelen.